29. tammi, 2015

Mistä kaikki alkoi

Alaluokilla koulun äidinkielen tunnilla piti kirjoittaa pienoisnäytelmä. En muista enää mikä? Luokan edessä se näyteltiin... muistot on haalistuneet...

Lapsuudessa kuulin, että vanhemmat olivat kiertäneet ns. iltamissa esiintymässä. Lauluja ja sketsejä esittäneet. Nurkkatanssit esityksen jälkeen. Äitini harrasti taulujen maalausta ja isä oli hyvä piirtämään. Käsistään he olivat käteviä. Kädentaidot opin jo kotona pikkutyttönä, seurasin mummon ja äidin tekemistä.

Aikaa on vierinyt ja muutto tänne Iisalmeen. En juuri harrastanut ns. kulttuuria yhtään. Nuorena tyttönä kirjoittelin ja keräsin runoja. Onneksi vihko on tallella. Ah sitä nuoruuden "räytymistä"...

Päiväkirjaa olen kirjoittanut 70-80-luvulta asti. Sieltä löytyy tekstejä ja ajatuksia ihmiselon poluilta.

Teatterialalta löytyi työ ja sen myötä kirjoittaminen. Elämä heitteli ja sujui teatterin taustatöissä. Puvustin n 20 esitystä. Teatterin maailma vetäisi mukaan täysillä.

Kirjoitin ensin "Kivettynyt sydän" -monologin, jonka myös ohjasin. Pöytälaatikkoon kertyi tekstejä, joista osa oli "Salaisuuksien puisto" teksti-musiikkikoosteessa, jossa olin myös yksi ohjaajista. 

Kirjoittamista ja esitysten ohjausta haluan myös jatkaa. Teatteri on antanut mukavan ja mielenkiintoisen harrastuksen tällä hetkellä. Sieltä olen saanut henkistä voimaa ja ihania ystävyyssuhteita.