TARINAFRIIKKIEN SEIKKAILURETKI HuHuSTA SALAISUUKSIEN PUISTOON

Seurahistoriamme siivet alkoivat vienosti havista jo yhdistyksen perustamisvuonna 1994, jolloin Himmeli ry julkaisi ensimmäisen kirjallisen tuotteensa HuHu-lehden, jonka päätoimittaja-käsinpuhtaaksikirjoittajana toimi Anneli Himmeli. Toimituskuntaan kuuluivat lisäksi Eila Himmeli, Marju Himmeli, Jukka P. Himmeli, Irma Himmeli ja Seija Himmeli. Toimituksen mottona oli M. McLuhanin lausahdus: "Gutenberg teki kaikista lukijoita, Xerox tekee kaikista kustantajia." Mietelmä ilmensi omaa aikaansa ja kuvasi samalla HuHun painatustekniikkaa.

HuHussa julkaisi myös oman sarjakuvansa teini-ikäinen Petteri Tikkanen, joka on myöhemmin palkittu mm. Sarjakuva-Finlandialla. Vuosien varrella Petteri on suunnitellut ja piirtänyt useimmat Himmeli ry:n esitysjulisteet.

Paula Jääskeläinen on samoin suunnitellut ja valmistanut puvustuksen lähes kaikkiin tuotantoihimme, viimeisinpänä  "Lasinleikkaaja".

Suurimman osan näyttämötuotannostaan seuramme on valmistanut ensi-iltaan vuosien 2010 - 2013 aikana, jolloin premiäärinsä on saanut kaikkiaan yhdeksän esitystä, joista kuusi on ollut kanta-esityksiä. Valtaosa Himmeli ry:n tähän saakka tuottamista näytelmistä on  Eila Tikkasen - tuon ylä-savolaisen mielenlaadun sekä puheenparren oivallisen kuvaajan - käsikirjoittamia.

Vuonna 2014 myös kuuden muun paikallisen kirjoittajan tekstit sekä musiikintekijäin biisit pääsivät näyttämölle, kun Himmeli ry:n juhlavuosikooste Salaisuuksien puisto valmistui ensi-iltaan 2.11.14.

Vuoden 2014 lopulla seurajulkaisumme on siirtynyt nettiin jäsenten yhteisenä tekstifoorumina, johon voi tutustua tämän sivuston blogit-osiossa. 

Siis, tarinat jatkuu... tervetuloa katsomaan esityksiä ja lukemaan blogeja 🙂

__________________________________________________________________  

Alla HuHu:n ensimmäisen  numeron kansilehti v:lta 1994.

Hallitsevia julkisuuden puheenaiheita tuolloin olivat edelleen jatkunut lama sekä EU, johon myös Suomi kansanäänestyksen jälkeen oli liittymässä.

lehden päätoimittaja, piirrokset ja layout: Anneli (Himmeli) Mattila